November 4

Bitcoin-tjur Jack Dorsey behåller rollen

Bitcoin-tjur Jack Dorsey behåller rollen som Twitter-vd efter styrelsens granskning

Den kryptovänliga sociala medieplattformen behåller sin vd för Bitcoin.
Twitter-vd och större Bitcoin (BTC) tjur Jack Dorsey kommer att behålla sin roll i företaget, enligt ett nyligen beslutat beslut från en Twitter-styrelsekommitté.

Som Bloomberg rapporterade den 2 november granskade kommittén officiellt Twitters ledarskap som en del av ett avtal i mars 2020 Immediate Edge med aktivistinvesteraren Elliott Management och riskkapitalföretaget Silver Lake. Båda företagen fick platser i Twitters styrelse genom investeringar tidigare i år.

Med hänvisning till ett bolagsansökan den 2 november rapporterar Bloomberg att den oberoende styrpanelen drog slutsatsen att den befintliga ledningsstrukturen är tillräcklig. Ansökan lyder enligt uppgift:

”Utskottet uttryckte sitt förtroende för ledningen och rekommenderade att den nuvarande strukturen förblir på plats. […] Styrelsen kommer att fortsätta att utvärdera företagets och ledningens resultat enligt en rad faktorer, inklusive företagets verksamhetsplan och fastställda milstolpar. ”

Förutom att Dorsey behöll sin roll föreslog kommittén också en plan för att minska villkoren för Twitters direktörer från tre år till ett. Flytten kan göra det lättare för investerare som Elliott att ersätta styrelseledamöter i ett försök att ta kontroll över företaget, konstaterar rapporten.

Dorsey har tjänstgjort som Twitter-koncernchef sedan grundandet av plattformen för sociala medier redan 2006

I februari 2020 pressade Paul Singer, grundare av Elliott Management, på att Dorsey skulle avlägsnas som vd för Twitter och uttryckte oro över Dorseys tid som delades mellan Twitter och betalningsplattform Square.

Med utgångspunkt från folkomröstningen om sitt eget ledarskap har Twitter nyligen anslutit sig till PayPal och Ripple i en allians som uppmuntrar till fri och rättvis omröstning i USA. Företag inom den så kallade „Civic Alliance“ uppmuntrar enligt uppgift sina anställda att rösta med betald ledighet och flexibla arbetsscheman på valdagen.

I slutet av oktober deltog Dorsey i en utfrågning inför Förenta staternas senatskommitté. Tillsammans med Facebook-koncernchefen Mark Zuckerberg och Googles Sundar Pichai, tog Dorsey upp kommitténs farhågor om öppenhet och ansvarsskyldighet i sociala medier, särskilt när det gäller hatprat och politiskt yttrandefrihet.Copyright 2018. All rights reserved.

Veröffentlicht4. November 2020 von admin in Kategorie "Bitcoin