Bitcoin termijnvolume stijgt naar $40 miljard, het hoogste sinds de crash in maart.

De Bitcoin-futures-markt komt naast de Bitcoin-prijs op gang, waarbij de totale openstaande rente en het handelsvolume hun hoogste cijfers sinds maart zien.
In het kort
  • Naarmate de prijs van Bitcoin stijgt, groeit de termijnmarkt.
  • De totale open rente en het handelsvolume hebben hun hoogste niveau bereikt sinds de crash van de markt op 12 maart.
  • Het volume stijgt over de hele linie, inclusief de gereglementeerde markten.
  • Bakkt registreerde maandag een recordvolume.
De recente prijsstijging van Bitcoin ging gepaard met een explosief volume op de derivatenmarkten.
Volgens gegevens van Skew analytics is de totale open rente over de Bitcoin-futures-markten (of de totale waarde van de uitstaande transacties) opgelopen tot $5 miljard, het meest sinds voordat de prijs van Bitcoin tuimelde tijdens de Zwarte Donderdag medio maart crash.
Aangezien open rente de totale waarde van alle actieve derivatencontracten in een bepaalde markt weerspiegelt, duidt een hoge open rente over het algemeen op een gezonde investeringsactiviteit, vooral als de onderliggende waarde in prijs stijgt.
Bovendien is het dagelijkse handelsvolume voor de Bitcoin-futures op maandag, toen de prijs van Bitcoin met 12% steeg tot ongeveer $11.300, het op één na hoogste cijfer ooit. Het totale handelsvolume voor futures in de Bitcoin-gereguleerde en niet-gereguleerde termijnmarkten steeg gisteren tot $40 miljard.
Dat is de tweede plaats op de $50 miljard die de termijnmarkt registreerde op Zwarte Donderdag 12 maart, de dag dat de prijs van Bitcoin Trader werd gedumpt naast een macromarkt die aandelen en zelfs edelmetalen in het rood liet staan. Voor de context: het dagelijkse volume op de Bitcoin-futures-markten was in de afgelopen 30 dagen niet meer dan ongeveer $15 miljard.
Dit bijna-recordvolume weerspiegelt de immense koopdruk die Bitcoin boven de $10.000 heeft gestuurd. De prijsrally van Bitcoin komt op een moment dat zilver en goud ook een hoge vlucht nemen, en een verklaring voor de stijging is dat investeerders alternatieve activa zoeken om zich in te dekken tegen de inflatie, terwijl de centrale banken de fiscale en monetaire reacties op de economische onzekerheid blijven opvoeren.
Bitcoin futures hebben het hoogste volume bereikt sinds Zwarte Donderdag
De Bitcoin Futures markt had woensdag de drukste dag sinds de historische Zwarte Donderdag markt crash medio maart. Per gegevens van crypto-marktanalysebureau Skew, 29 april futures tradi…
Zoals gewoonlijk is het grootste deel van dit volume afkomstig van ongereguleerde Bitcoin-beurzen die derivatenproducten aanbieden, met name OKEx, Binance, Huobi en BitMEX. Maar de gereguleerde markten van Bitcoin floreren ook in de aanloopfase.
De termijnmarkt van de CME beleefde zijn op één na beste dag op recordhoogte met een volume van $1,3 miljard. Bakkt, een relatieve nieuwkomer die eind vorig jaar werd gelanceerd, beleefde zijn beste dag tot nu toe met $122 miljoen aan Bitcoin-futures.
In het licht van het nieuws dat Amerikaanse banken nu digitale activa kunnen bewaren, zou het groeiende volume in de institutionele markten van Bitcoin een teken kunnen zijn dat vermogende beleggers zich nu meer dan ooit tot Bitcoin wenden.